2013. augusztus 21., szerda

Kuala Lumpur 4. nap


Sajnos a technika ördöge jól kibabrált velünk tegnap. Először is elment az internet, ami nem lenne gond, nyilván 1 napig kibírjuk nélküle, az volt a probléma, hogy erre nagy szükségünk van, hogy megnézzünk másnap épp hová és hogyan jutunk el. Hiába megnéztünk sok mindent előre, egyrészt elfelejtettük, másrészt, betegségek, időjárás nagyban befolyásolja a programjainkat. Ha ez nem lett volna elég még az áram is elment egy negyed órára. Ekkor már kicsit aggódtunk mégis mi jöhet még. Semmi baj legalább jó nagyot pihenhettünk.

Okosan kitaláltam, hogy üljünk be a Starbucksba másnap reggel, ott biztosan van net. Net volt ugyan, de folyton ledobott, épp, hogy mindenki a kis „nyugi nyugi jól vagyunk” e-mailjét meg tudta írni, de útvonal tervezésre teljesen alkalmatlan volt. Egy gyenge próbálkozás után a Mekiben is annyiba hagytuk a dolgot, és úgy döntöttünk csak a Lake Gardens-t nézzük meg. Ezt nagyjából tudtuk merre találjuk, és egy kiadós sétának ígérkezett.

Lake Gardens

Persze szokás szerint mikor visszaértünk 24 óra net nélküliség után persze visszajött ekkor már nem szándékoztunk újratervezni a dolgokat.
Egy jó fél órás sétára volt tőlünk a Lake Gardens. Ez egy hatalmas Városliget szerűség, telis tele egzotikus növényekkel. A park hatalmas, nem is tudtuk teljesen bejárni. Találtunk benne egy nagyon szép játszóteret, sok-sok virágot, tavakat, hidakat és mindenféle szép dolgot. 2-3 órát biztos elvoltunk itt is. Ezekről majd a képek mesélnek helyettem.








Akkora nagy volt a Park, hogy a másik felénél már kedvenc csomópontunk a KL Sentral volt. Így hazafelé Monorail-ünk, azért is volt jó ötlet mert útközben az eső is eleredt. Ez a Monorail, még mindig nagyon szórakoztató, szerintem még nem írtam le, hogy mikor kanyarodik, teljesen az egész vonat bedől a kanyarba, kicsit félelmetes, de én inkább szórakoztatónak tartom, ahogy a sínnel együtt mi is bedőlünk. Ha nem ilyen gyakran lennének a megállók, sokkal gyorsabban is mehetnénk, akkor tényleg tiszta hullámvasút lenne. A kedvencem, vicces eljöttem a világ végére, és ami a legjobban tetszik az egy szimpla tömegközlekedési eszköz. Bár a Petronas tornyokkal még mindig nem tudok betelni, nem csak képről de élőben is hatalmasak, és csodálatosak, simán mindennap el tudnám őket nézegetni, főleg este nagyon szépek. Mögöttük még és előttük hatalmas szökőkutak vannak. Már csak ezekért is megérte ide eljönni. Meg persze sok-sok másért is.

Ma megejtettük utolsó sétánkat, érzékeny búcsút vettünk a várostól, minden hibájával, furcsaságával együtt, eléggé megszerettük.
Néha elgondolkozom azon, hogy kellett volna valami kilométer mérőt szerelnem a lábamra, annyit gyalogolok itt, kíváncsi vagyok 1 hónap alatt mégis mennyi utat teszek meg. Alig szálltam itt tömegközlekedési eszközre, szinte minden gyalog lett bejárva.
Ami hiányozni fog az; a Tornyok, a Monorail; az ételek; a nyelv ami annyira közel áll az európaihoz, hogy nagyjából ki lehet következtetni mi micsoda pár példa: bas-busz, teksi-taxi, tolak-tolni… és hasonlóak. Azért a következőkben lesz némi nehézség a különféle írásokkal, abban reménykedem, hogy azért ki lesznek írva angolul is.

Izgatottan várom, mit tartogat Szingapúr, de amit ennél is jobban várok az Hongkong,  hogy végre viszont láthassam az én kis barátnőmet, 5 év után, hihetetlen, ha belegondolok libabőrös leszek. Lesz itt sírásrívás, és nosztalgiázás. Igazándiból ő az oka, hogy egyáltalán megfordult a fejemben ez az egész ázsiai út, mert 1 éven keresztül hallgattam, hogyan élnek, miket esznek, isznak…stb.

Hajajj kezdek aggódni, most kaptuk a hírt, hogy Taipeiben nem túl rózsás a helyzet, a Trami vihar már tájfunként van Taiwan-on… Igazán nagyszerű, mert ha ott ragadunk jól lekéssük a repülőt az egész utazás legkritikusabb pontja Taipei. Tájfunkor nem szállnak se le se fel a gépek!!!!

Ha ott valami baj van akkor ki tudja mikor érünk haza :O Remélem elmegy onnan mire odaérünk, különben… hát különben mérges leszek :D Remélem csak elfúj onnan mikorra odaérünk van 1 hete :D Katasztrófa turista úgy se voltam még, itt az ideje ennek is.

Pár elmaradt fotót is beszúrok így a végére:

Tegnapielőtti gyümik: mangosztán, rambután, longan, mangó

running sushizás, itt tényleg a sushik futottak :D

Bármelyik nyársat megsütötték neked, fincsi szósszal lekenve

Sült polip!!!!

De az asztal közepén is megfőzheted a lobogó vízben


XOXO
Csilla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése